Diagnózis és terápia

Az alvászavarok vizsgálata az orvoslás egy speciális területe

Az egyénre szabott, célravezető gyógykezelést szakorvosaink szükség esetén az alvásterápiában jártas gégész, obezitológus, fogász és neurológus szakorvosok bevonásával határozzák meg.

Amennyiben napi 6-7 óra alvás mellett fokozódó nappali aluszékonyság, koncentráció- és memóriazavar lép fel, forduljunk orvoshoz, hiszen ezeknek oka az alvás minőségét elrontó betegség is lehet!

Az alvás alatti légzészavarok kezelési lehetőségeinek négy nagy csoportját különböztetjük meg:

Ikon - kihez forduljak

Kihez forduljak?

Az alvászavarok vizsgálata és kezelése az alvásmedicinában jártas szakemberek, alvásszakértők feladata. Magyarországon is egyre nagyobb számban alakulnak magánrendelők, ahol főként alvás alatti légzészavarok (horkolás, alvási apnoe) vizsgálatát és döntően sebészi megoldását ígérik.
Az alvászavarok diagnosztikája és a megfelelő kezelés meghatározása alváslaborokban történik. Az alváslaborok működtetésének eszközös és személyi feltételei vannak, melyeket az Európai Alvástársaság határozott meg, a betegek védelmében. A feltételek meglétét az úgynevezett akkreditációs ellenőrzéseken hazánkban a Magyar Alvástársaság szakemberei végzik 2007 óta. Ebben az évben két magán alváslabor nyerte el az Európai Akkreditált Alváslaboratórium címet, számuk azóta is változatlan.

Miért a Linde-t válassza?

Világszerte több mint 40 országban több mint egymillió páciens

A Linde a megfelelő kezelés biztosítása érdekében szorosan együttműködik az orvosokkal, az egészségbiztosítókkal és más egészségügyi személyzettel, mindenkor betartva a legszigorúbb etikai követelményeket.